המשך לשאלתי הקודמת לגבי פיענןח us

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/04/2024 | 17:52 | מאת: לימור

ראשית תודה על המענה המהיר מה שאת מתארת נראה לי מוזר אין לבעלי שום תופעות רפואיות המתארות מחלה כרונית בכליה הבדיקות שתן ותפקודי כליות ודם תקינות לחלוטין בעצם התחלנו את הבדיקות עקב בעיה בתכיפות מתן השתן היה קם במשך 4 פעמים בלילה לשירותים ואז ב us ראו הרחבת אגן הכליה ואז הומלץ ל st כליות יש לציין שבעלי מרגיש מצויין ללא כאבים ועם שיפור במתן שתן ללא עזרה רפואית האם יכול להיות שזה בגלל שהכליה הימנית שלו תקינה אז היא מכפרת על הכליה הקטנה יותר??? והאם יכול להיות נזק בכליה הימנית בעקבות השמאלית? ולגבי הדיברדיקולים אני יודעת שזה מחלת סעיפים במעי האם רצוי לעשות קולונוסקופיה ? יש לציין שביצע לפני שנתיים קולונוסקופיה שיצאה תקינה ללא פוליפים

ראשית אפשר לחיות עם כליה אחת טובה. כעקרון. שנית הכליה השמאלית פגועה. הדבר ניכר באיזור הידקקות הפרנכימה והעובדה שהיא קטנה יותר. אך היא לא מאד קטנה ולכן בוודאי עדין תורמת לסינון הכלייתי. בוודאי פחות מהימנית. עקרונית אפשר לעשות מיפוי כליות כדי לדעת איזה אחוז היא תורמת. שאלות שאינן קשורות לפורום כמו סעיפים במעי יש להפנות לפורום אחר או לרופא מטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה