י.ל.ד, סוכרת וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/04/2024 | 08:31 | מאת: דניאל

דוקטור נכבדה, בן 66 מאוזן תרופתית גם בל ד וגם בסוכרת. דא עקא ובכל זאת ישנה מיקרואלבומריה כבר שנים. האם מניסיונה של גבירתי יש תרופות לל.ד ולסוכרת הנחשבות כמגינות הטובות ביותר על הכליות? (אודה באם תצייני שמות של תרופות ממש ולאו דווקא את משפחות התרופות) מקדים תודה הן לתשובתך והן לניהול המצויין של הפורום.

יש היום מספר תרופות שמפחיתות הפרשת חלבון בשתן. בכלל המטופלים עם אי ספיקת כליות: מעכבי האנזים המהפך כגון טריטייס, אנלפריל או אנטגוניסטים לרצפטור לאנגיוטנסין כגון דיובן, ולסרטן, אוקסאר. משתמשים רק בתרופה אחת מכל הרשומות ואין לשלב שתי תרופות מהמשפחות השונות. מעכבי SGLT2 - יש שתי תרופות בקבוצה זו - פורסיגה וגרדיאנס. ספציפית במטופלים על מחלת כליה סכרתית שגורמת להפרשת חלבון בשתן (בארץ לא בסל התרופות למיקרואלבומינוריה בלבד) - קרנדיה שילוב תרופות אלו יחד עם תזונה דלת נתרן ואולי הגבלת חלבון בהתאם לתפקוד הכלייתי, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון פרמטרים קרדיווסקולרים נוספים - יכול בהחלט להפחית אלבומינוריה ולשמר תפקוד כלייתי

20/04/2024 | 20:50 | מאת: דניאל

תודה על תשובה מושלמת💛🩵

מנהלי פורום נפרולוגיה