לחץ דם-2 כדורים ביום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/04/2024 | 17:43 | מאת: לבנה

שלום ,אמי בת 74 סובלת מזה שנים מלחץ דם גבוה. נוטלת 2 כדורים אחד בבוקר נורמלול 100 מג ואחד אחהצ אמלו 5 מג. בשבוע האחרון לחץ דם 135/70 . בעבר עם ה 2 כדורים לא היה ערכים כאלו אלא גבוהים. האם ניתן להןריד את הכדור של אחהצ . מהחשש שלא ירד הלחץ דם יותר ואז היא מרגישה לא טוב. אשמח ליעוץ תודה רבה

לחץ דם 135/70 לא נחשב נמוך מדי, ערכי המטרה הם בדרך כלל 130/80. אם זה גורם לתסמינים כן יש מקום לשקול הפיתה הדרגתית יותר בלחץ הדם אם כי יתכנו סיבות אחרות לירידת לחץ דם סחרחורת וחולשה כמו למשל התייבשות, אנמיה והוד. לכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על צורך בבדיקות נוספות

מנהלי פורום נפרולוגיה