בקשר לשתן וכו.........

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/04/2024 | 12:47 | מאת: נדב

שלום לרופאות בן 31 סובל הרבה שנים מתסמונת המעי הרגיש כאבים בבטן עצרויות וכדו בשנה האחרונה בזמן שאני נעצר כמה ימים ללא יציאה טובה אני רואה קצף בזמן מתן שתן שלא מתפוגג בבדיקות דם הכל תקין כולל תפקודי כליות רופא המשפחה אמר לי שאין צורך בהמשך בירור כי לדעתו כנראה בזמן עצירות ולחץ בבטן כשאני לא מתפנה נאות אז יש הפרשת חלבון בדרכי השתן עקב הלחץ הבטני ואולי גם באשכים וכו אשמח לדעתכן האם יש טעם בסברתו בכדי להפיג את חששותיי? כאמור חוץ מעניין המעי רגיש ועצרויות בריא באופן כללי

מציעה ראשית לראות אם יש חלבון בשתן. לבצע בדיקת יחס בדגימת שתן ליחס אלבומין לקראטינין וחלבון לקראטינין. אם אין חלבון אין בעיה נפרולוגית. אם יש חלבון זהמחייב הערכה וההסבר שנתת הוא פחות סביר בנימוס

מנהלי פורום נפרולוגיה