עשיתי US כליות ודרכי השתן, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/03/2024 | 16:14 | מאת: אנונימי

אני בת 79, יש לי אי ספיקת כליות כרונית, להלן הפענוח: כליה ימנית - בגודל 8.7 ס״מ עם פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - בגודל 10.1 ס״מ עם פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר 4.7 ס״מ. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה ודופנות חלקים.

הכליה השמאלית בגודל תקין אולם הימנית קטנה יותר וסביר שתורמת פחות לתפקוד הכלייתי. מצבים שונים יכולים לגרום לכליה אחת קטנה מהשניה, למשל מצבים מולדים, זיהומים חוזרים בכליה אחת (כמו למשל במצבי רפלוקס), אבנים או חסימה מסיבה אחרת של הכליה, או בעיה באספקת הדם אליה. אם לא מדןבר בממצא חדש אלא כזה שידוע מהעבר, כנראה שאין צורך בבירור נוסף. באי ספיקת כליות נוצרות עם הזמן ציסטות. הן דורשות מעקב לוודא שלא גדלות ומקבלות מאפיינים לא תקינים

מנהלי פורום נפרולוגיה