לקיחת או הפסקת כדור נגד לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/03/2024 | 17:34 | מאת: עדנה

שלום רב. בעלי בן 90. לפני כשבועיים מדדנו לחצ'ד במכשיר הביתי והראה 200. פנינו בפעם ראשונה למוקד אנוש -שלחו רופא בית שמדד 2דקות ואמר "מיד לחדר מיון" אמבולנס-הדסה עין כרם. כל הבדיקת שעשו לו שם הראו שהכל בסדר. לפני שבוע קיבל הולטר לחצ"ד ל24 שעות והתוצאות היו בערות 135על 65 ובלילה 115. רופא משפחה נתן לו כדור טריטייס 1 ליום. שואלת אם הלח"צד בסדר האם כדאי שימשיך או שיפסיק. הוא לוקח שנים כדור נגד סחרחורות, בערב כדור סטרוקאל 25מ'ג וגם ליפיטור +תוספים וויטמינים. לדעתי לא רצוי לקחת עוד תרופות אם לא חובה. תודה עבור תשובה מהירה, עדנה

לחץ הדם בהולטר, אם בלי תרופות, הוא תקין ולא דורש טיפול. אבל לא ברור מה גרם לעליית לחץ הדם ל 200. אני לא אוכל לענות האם להפסיק טיפול תרופתי שנתן רופא אחר, אבל ממליצה מעבר למדידות ההולטר לבצע מדידת לחץ דם פעמיים ביום בשבוע הקרוב ולהציג לרופא המטפל את הערכים לקבלת החלטה טיפולית

מנהלי פורום נפרולוגיה