תוצאות מעבדה חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/03/2024 | 13:13 | מאת: דניאל

ד"ר נכבדה בן 65 סוכרתי מזה כ 30 שנה, מאוזן למדי. בדיקת מעבדה אחרונה: קריאטנין - 0.84 eGfR - 91 אלבומין/קריאטנין רטרו - 114.7 פרוטאין/קריאטנין (u) - 544.8 אני מבין שהחל אצלי נזק קבוע לכליות. מה ניתן לעשות מעבר לתרופות השומרות על הכליות אותן אני נוטל במסגרת טיפול בסוכרת ובי.ל.ד? האם מניסיונך ניתן "להחזיר הגלגל אחורה" או לפחות למנוע התדרדרות? מקדים תודה לתשובתך

25/03/2024 | 13:32 | מאת: דניאל

אוסיף גבירתי : פרוטאין בשתן- 15 (טווח תקין : 0-30)

סכרת ארוכת שנים אכן יכולה לגרום לנזק כלייתי, כמו גם יתר לחץ דם. תחילה חשוב לראות שאתה מאוזן לערכי המטרה. גם התזונה חשובה וחשוב מעקב תזונתי. ישנן היום מספר תרופות לסכרת שעשויות לעזור בהאטת התקדמות מחלת הכליות, כגון מעכבי הרנין ואנגיוטנסין, מעכבי sglt2 ועוד. כדאי להוועץ עם הרופא המטפל ולוודא שאתה אכן מטופל מכסימלית

מנהלי פורום נפרולוגיה