לחץ דם גבוה לפני טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/03/2024 | 08:34 | מאת: רינת

היי, בת 41. לפני כמה שנים היה אצלי לחץ דם גבוה,לא מוסבר, טופלתי באמלו. בעת הריון ובזמן ההנקה לחץ הגם היה תקין ללא טיפול תרופתי, כשנתיים. כעת שוב הערכים עלו עד 145/100 ובו במזמן התחלתי טיפול פוריות שאולי יש קשר בין הדברים. אני צריכה להתחיל טיפול תרופתי. מה הכדור שהכי מומלץ לאחר שנבדק בהריון? לאחר כמה זמן שימוש כבר רואים השפעה? תודה

שכיחות יתר לחץ דם עולה עם הגיל כמו גם במצבים אחרים כגון השמנת יתר ומחלות שונות. הטיפול ההורמונלי בעת טיפולי הפוריות יכול להשפיע. צריך לגשת לרופא המטפל להערכה של לחץ הדם, האם הוא דורש בירור נוסף ומה הטיפול התרופתי. אחת התרופות המומלצות בהיריון הינה לבטולול, אך כמו כל תרופה צריך להתאים אותה למטופלת

מנהלי פורום נפרולוגיה