שאלה דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/03/2024 | 11:34 | מאת: ליה

שלום בהריון שבוע 8 מזה שנים סובלת מדלקת בדרכי השתן שלא מגיבה לטיפול. מונורול וצפוויט פורטה לא עזרו והצפוויט אף החמיר את התסמינים ובדיקות השתן. אני חוששת שהדלקת מתחילה לעלות לכליות (יש כאבים בגב ובדיקות הדם של הכליות מתדרדרות ככל שהזמן עובר). אין חום. אשמח לדעת איך ניתן לוודא האם אכן היא מתחילה לעלות לכליות? בנוסף - אשמח לדעת איזה אנטיביוטיקה נהוג להביא במקרה שדלקת בשתן עלתה לכליות בהריון? תרופות פומיות ולא במסגרת אשפוז. אשמח לפירוט

זיהום בדרכי השתן בהיריון יכול לגרום לסיבוכים ולכן דורש טיפול. בהיריון , בניגוד למצבים אחרים, מטפלים גם בצמיחת חיידק אם אין לה תסמינים בשל החשש מהתפתחות זיהום. דלקת בשלפוחית השתן - ציסטיטיס - מתבטאת בתכיפות, דחיפות במתן שתן וצריבה. אם הכאבים עולים למותניים או עולה חום זה בדרך כלל סימן לעלית הזיהום לכליה. כשהזיהום בכליה יהיו גם סימנים לדלקת בבדיקות הדם. מצבים אלו בוודאי דורשים טיפול. נשמע שהמקרה שלך מורכב כי לדבריך בעבר טופלת ללא הצלחה. חשוב להבין את המשמעות של זה משום שיש הבדל בין זיהומים חוזרים לבין זיהום שלא מגיב לטיפול אנטיביוטי. כמו כן לעיתים צריבה יכולה להתפרש כדלקת בשתן אך בפועל לנבוע ממקור נרתיקי, למשל הופעת פטריה משנית לטיפולים אנטיביוטים ממושכים. במידה ואכן יש זיהומים חוזרים, יתכן שיהיה מקום לטיפול אנטיביוטי מונע לאורך ההיריון. ההחלטה על הטיפול האנטיביוטי צריכה להתקבל בהתאם לסוג החיידק שצומח, רגישותו לאנטיביוטיקה וכמובן תרופה שמותרת בהיריון. יש לפנות לרופא המטפל להתאמת הטיפול בהקדם

21/03/2024 | 20:49 | מאת: ליה

אני חייבת לציין שלפי תרבית השתן אני רגישה לכל האנטיביוטיקות. בנוסף זה בטוח דלקת בדרכי השתן כי יש גם לימפוציטים גבוהים וניטריט גבוהים. סימפטומים אין לי כל כך יחסית... מה יכול לגרום לזה שאני לא מגיבה בכלל לאנטיביוטיקות למרות שאני רגישה אליהן? בנוסף איזה אנטיביוטיקות נותנים בד"כ כשזה עולה לכליות?

בזיהום שעולה לכליות אפשר לתת אנטיביוטיקות כמו זינת בהיריון, אבל לפעמים מתחילים טיפול תוך ורידי ועוברים לדרך הפה, תלוי בחומרה. אם החיידק לא מגיב לטיפול למרות שהוא רגיש לכאורה צריך לעשות הדמיה של הכליות וכדאי גם לגשת לבדיקת אורולוג. לא בכל המצב מוצאים סיבה, ולפעמים צריך טיפול אנטיביוטי מונע ממושך

מנהלי פורום נפרולוגיה