פענוח תוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/03/2024 | 01:52 | מאת: אנונימית

היי רציתי לדעת אם הבדיקה תקינה: ERYTHROCYTES-SED תוצאה 5 /HPF EPITHELIAL-SED תוצאה FEW MUCUS-SED תוצאה MANY HYALINES CASTS-SED תוצאה 13 /LPF GLUCOSE - U STRIP תוצאה Negative BILIRUBIN- U STRIP תוצאה Negative KETONES- U STRIP תוצאה Negative PROTEIN- U STRIP תוצאה 50 mg/dL UROBILINOGEN-U STRIP תוצאה 2 mg/dL RBC calc. - U STRIP תוצאה 10 /µl NITRITE- U STRIP תוצאה Negative LEUCOCYTES - U STRIP תוצאה Negative הערות לבדיקות שתן מוגלתי ביצעתי גם לפני חודש בדיקת שתן ואלו התוצאות: ERYTHROCYTES-SED תוצאה 6 /HPF EPITHELIAL-SED תוצאה MODERATE AMORPHOUS SEDIMENT תוצאה MODERATE MUCUS-SED תוצאה MANY GLUCOSE - U STRIP תוצאה Negative BILIRUBIN- U STRIP תוצאה 1 mg/dL KETONES- U STRIP תוצאה Negative SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.033 PROTEIN- U STRIP תוצאה 50 mg/dL UROBILINOGEN-U STRIP תוצאה 2 mg/dL RBC calc. - U STRIP תוצאה 10 /µl NITRITE- U STRIP תוצאה Negative LEUCOCYTES - U STRIP תוצאה Negative

יש בשתן דם וחלבון. זו בדיקה לא תקינה. צריך לבצע כימות של הפרשת החלבון היומית והערכה של רופא המשפחה להתחלת בירור ראשוני

מנהלי פורום נפרולוגיה