האם הבדיקה תקינה??

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/03/2024 | 09:44 | מאת: אב

שלום דר איסוף שתן 24 ש לקרטנין U samp יצא 44.6 mgdl 24 h יצא 738 mg במיכל היה 1650 שעשיתי. בת 53 משקל 41 -2. גובה 151 האם תקין דר?רופאה שלי בחופשת מחלה ארוכה

14/03/2024 | 09:46 | מאת: אב

****סליחה 736 מג איסוף 24 ש קרטנין

האיסוף לקראטנין משמש להעריך את שלמות האיסוף. בהתחשב במשקל הגוף והגיל נראה שהאיסוף שלם זאת אומרת מיצג איסוף של 24 שעות.

17/03/2024 | 08:31 | מאת: אב

דר שאלתי אם הבדיקה התוצאה תקינה?? ענית לי על שלמות האיסוף האם התוצאה תקינה? משקל 41 בערך גובה 151 בת 53

19/03/2024 | 06:10 | מאת: אב

דר ממש דואגת לגבי השאלה שלי אם קרטנין איסוף תקין רופא שלי בחופשת מחלה וענית לי האיסוף הושלם אבל לא אם תקין מבקשת תשובתך אם אפשר

אני לא יודעת למה בוצע איסוף שתן לקראטינין. מבצעים את האיסוף כשאוצים לחשב פינוי קראטינין ואז בודקים במקביל קראטינין בדם והנתונים מוכנסים לנוסחת חישוב, או שמבצעים איסוף שתן לקראטינין כשמבצעים איסופי שתן לחומרים נוספים כמו חלבון, נתרן וכו, ואז הוא משמש להערכת שלמות האיסוף כפי שכתבה ד״ר סוטנדורף. לכן אין לנו דרך לענות על שאלתך. הנתון ששלחת לכשעצמו הוא תקין אבל צריך להמתין לרופא המשפחה ששלח לבדיקה

19/03/2024 | 18:44 | מאת: אב

דר קרטנין בדם 0.58 מי שנתנה לי זו ר.אנדו עקב אבחנת אוסתופורוזיס אין לי שום רופא זמין כי או במחלה או תור רחוק מאד או לכן פניתי ודאגתי.בוצע גם איסוף לקורטיזול קלציום אבל נעניתי פה שתקין.רק קרטינין לא נעניתי.כעת עם הנתון בדם האיסוף שתן תקין ??

תקין

20/03/2024 | 09:43 | מאת: אב

תודה רבה לכן❤️

מנהלי פורום נפרולוגיה