פענוח תוצאות בדיקת תפקודי כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/03/2024 | 22:58 | מאת: חיים

שלום אני בן 32 בריא בד כ עם עבר רפואי בתור ילד שנטל סטרואידים 7 שנים בגין היותי חולה בפרקדיטיס כהיום הכל חלף ובבדיקות דם שיגרתיות שאני מבצע כפעם בשנה אני רואה ירידה ברמת הGFR לפני שנה היה לי תוצאה של 123 והיום ירידה ל116 והקריאטינין לפני שנה היה 0.73 והיום 0.82 ועוד שינוי שחל הוא באוריאה שהיום הוא 43 וגם בשנה שעברה היה ככה אבל לפני שנתיים היה 28 האם אני צריך לעקוב אחרי המגמה של הירידה תפקוד הכליות והאם המגמה הזאת תקינה לגיל

זה יכול להיות תקין. הערכים מושפעים מתזונה ומסת שריר. אך לאור השינוי כן כדאי לעקוב אחר הבדיקות לראות מגמה

מנהלי פורום נפרולוגיה