ערכי קריאטינין נמוכים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/03/2024 | 03:55 | מאת: צ

בת 44 מצב רפואי כללי תקין ל עט עודף משקל משקל 74 ק״ג / 152 ס״מ בבדיקות דם ערכי קריאטינין 0mg/dL 0.5 הרופא אפילו לא אמר לי שזה לא נורמלי כשעדכן אותי בתוצאות בדיקת הדם האם זו תוצאה מדאיגה או חריגה קטנה מהנורמה דודה מצד אבי נפטרה כנראה מאי ספיקת כליות , לאחר שנים של טיפולי דיאליזה אודה לחוות דעת האם כדי לפנות להמשך בירור תודה

06/03/2024 | 15:31 | מאת: צ

עריכת השאלה לעיל ערכים רלוונטיים נוספים מהבדיקה Urea (BUN) 12 BUN/CREAT_Ratio- 24 118 - eGFR ומבדיקת שנים קודמות :עד שנת 2022 תוצאות הקריאטינין - Creatinine 0.6 mg/dL ובשנת 2023 - 0.55 2024 - 0.5 כלומר מגמת ירידה ברורה

ערכי קראטינין נמוכים יכולים לבטא מסת שריר ירודה, דיאטה צמחונית, או היפרפילטרציה שזה עליה בקצב הסינון הדם בכליות שמובילה בסוף לפגיעה בתיםקוד הכליות. היפרפילטרציה שכיחה בהשמנה (ולך יש bmi 32) וגם מאפיינת פגיעה כלייתי של סוכרת בשלביה הראשונים. מומלצת ירידה במשקל.

מנהלי פורום נפרולוגיה