עודף סידן ועודף מלח בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/03/2024 | 01:58 | מאת: מוקי

אני אחרי ניתוח לריסוק אבני כליה נשלחתי לבדיקה איסוף שתן באיסוף הראשון קלציום 360 באיסוף השני 470 התוצאות של המלח באיסוף הראשון 240 ובאיסוף השני 220 יש לציין שבין האיסופים עבר 3 חודשים יצאו לי לקחת כדור בשם פמיד אני מעדיף לא לקחת האם יש דרך אחרת להתמודד בלי כדורים כרוניים ? יש לציין שקלציום בדם תקין וכן לחץ דם תקין וכן האוקסלאט בטווח

תזונה דלת מלח מסייעת בהפחתת הפרשת הקלציןם בשתן.

07/03/2024 | 16:37 | מאת: מוקי

קודם כל תודה רבה שנית אני הפחתתי מלח ועדיין לא עוזר האם יש דיאטה מומלצת למניעת אבנים?

לפי איסוף השתן אתה אוכל עתיר מלח. כשתגיע באיסוף לנתרן של פחות מ 100 מיליאוולנט באיסוף תדע שאתה ברמת שומר על דל מלח. שתיה לאןרך היממה לשתן מדולל כל העת (לפחות 2.5 ליטר ליממה נפח שתן). הפחתת צריכת חלבון מין החי, בשלב ראשון. ההמלצות נוספות לפי איסופי השתן או אנליזה של האבן.

07/03/2024 | 17:06 | מאת: מוקי

ד"ר הילה ממש תודה רבה לך על המענה שאלה אחרונה בנושא! בבדיקות דם לא בדקו ליPTH אבל כן בדקו לי סודיום וקלצים בדם ויצא בטווח התקין האם יש צורך בכל אופן לבדוק את הפרא תירואיד?

מנהלי פורום נפרולוגיה