הזרקה מקומית של סטרואידים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/02/2024 | 14:17 | מאת: רונית

שלום מבוגרת עם רקע של יתר לח"ד וסכרת, וירידה בתפקוד כלייתי סובלת מאוסטאוארטריטיס בשתי הברכיים. אחת מאפשרויות הטיפול זה הזרקות לברכיים, יש הזרקה של חומצה היאולורונית או זריקה של סטרואידים. האורטופד חושב שבגלל שהשחיקה במצב מתקדם אז הזרקה של חומצה היאלורונית לא תהיה יעילה, ועדיף הזרקות של סטרואידים, וציין שזה יכול להעלות זמנית את הסוכר ולחץ הדם. הסכרת מאוזנת, לחץ הדם לא כ"כ. 1. מבחינת הכליות יש בעיה עם הזרקות של סטרואידים? 2. מבחינת הסוכר, האם יש בעיה או שמדובר בעליה קלה זמנית שאינה בעלת משמעות? 3. מבחינת לחץ הדם מה ההשפעה של הזרקה מקומית? האם יש סיכון משמעותי? והאם כדאי בכלל להתחיל עם זה כשיש יתר לח,ד וסכרת? כי לא מדובר על משהו חד פעמי, אלא על משהו שצריך לקחת קבוע. שזה אומר כנראה כל 3 חודשים. תודה

הזרקה מקומית לתוך המפרק של כל אחד מהתכשירים לא פוגעת בכליות ולא אמורה לגרום לתופעות לוואי לא מקומיות כמו יציאה מאיזון סוכרת או עליית לחץ דם. למיטב ידיעתי (וזו אינה!ההתמחות שלי הזרקה חוזרת של סטרואידים עלולה לפגוע בסחוס עוד יותר). יש להפנות את השאלות לראומטולוג/אורטופד

מנהלי פורום נפרולוגיה