לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/02/2024 | 12:31 | מאת: סופי

שלום רב לד"ר הילה סוטנדורף, מבקשת לישאול לגבי מיקרה שקורה לי לעיתים קרובות כאשר אני מודדת לחץ דם בבוקר אחרי הקימה,הוא:145/90 ובצהרים 110/70 מה יכולה ליהיות הסיבה למצב הזה? האם יש מקום לדאגה? תודה סופי

אם אילו ערכים שאינם חד פעמים לחץ הדם שלך אינו מאוזן. מציעה שתעשי מעקב לחץ גם ביתי לשבוע ימים (בוקר וערב) כשיש חשיבות לאופן המדידה. נכתבו כאן הרבה פעמים, יש באינטרנט הנחיות באתרי קופות החולים, בתי החולים). אם זה תפני לרופא/ת המשפחה ותדיינו את הצורך בטיפול תרופתי, שינוי הרגלי חיים, והרחבת הברור.

מנהלי פורום נפרולוגיה