שאלה נוספת בעניין נטילת כדור לל.ד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/02/2024 | 20:23 | מאת: איתן

רוצה בבקשה לשתף אותך בדלמה: כרגע ל.ד שלי אחרי הפרוצדורה של צנתור הכלייה מאוזן באזור 120/80 עם דופלקס 80/5 פעם ביום בבוקר. כאמור, מדדי הכלייה שלי חזרו להיות תקינים, ובדיקת דופלר כליות כ 4 חודשים לאחר הצנתור דגמה כי הסטנט לא הוצר בשנית. המטרה שלי היא להפסיק כדורים לגמרי בדרך של אורח חיים בריא (תזונה נטולת נתרן/מלח, ספורט, הגיינת שינה ושמירה על שלוות נפש). הפרוצדורה הניתולית היתה לי קשה ונכניסה אותי למשבר נפשי, שכן מאדם בריא שעסק כל חייו בספורט, לא מעשן וחא דותה, הפכתי להיות תלוי בכדורים, ובנוסף, אני מרגיש כי הזקפה שלי נפגעה, וחווה כאבי ראש על בסיס יומי. לאחר הצנתור, נסיון להפסיק נטילת דופלקס לחודש לאחר של.ד גם ירד לרמות של 115/75, לצערי, חזר לעלות לאזור 140/90, שזה לחץ דם בדרגה ראשונה. נכנסנו לחורף ולכן מההתלהבות של הירידה בל.ד לאחר הפרוצדורה הפסקתי לעשות ספורט, ישנתי הרבה (12 שעות) וחזרתי לאכול מתוקים (אכילה רגשית), ואם אלה לא הסיבות לעליית ל.ד, הרי שאין לי מושג למה בחודש שהפסקתי את הדופלקס ל.ד עדיין נשאר נמוך שכן זמן מחצית החיים של הכדור המשולב הזה הוא לא יותר מ 3 ימים. (אולי לך יש תובנה בעניין?). בכל אופן, הדלמה שלי במטרה ואצליח לרדת שוב לל.ד 130/80 ללא תרופות למעט סטטין היא אחת מהאופציות הבאות מהקל אל הכבד: א. להפסיק לחלוטין נטילת כדור לל.ד, לחזור לאורח חיים בריא, למדוד רק פעם בשבועיים ביום קבוע בוקר וערב. או ב. ליטול חצי כדור דופלקס בבוקר + שילוב אורח חיים בריא.... ג. מאחר וההיצרות שלי בעורק הכלייה היא חד צדדית ע"ר טרשת עורקים (פלאק פיברוטי שנוצר לדעתי מכמויות סוכר לבן שהכנסתי לגוף במשך חודשים) לעבור לטרטייס 2.5 מ"ג (או חצי כדור) מנגנון ACE, שיתכן שהיו לו מעט יותר תופעות לוואי עבורי, למשל, כאב ראש. (עדיין בספרות מתועדים מקרים רבים של גברים שייתכן שנפגעה להם הזקפה מהכדור למרות שלדעתי העובדה שיש י.ל.ד אצל גברים היא כשלעצמה יכולה לפגוע בזקפה...בכל זאת, מדובר בכלי דם קטנים שהדם לא זורם בהם באופן תקין). מה דעתך נכון לנסות קודם כניסוי וטעייה עם מינימום נזק???

אין לי תשובה מה עדיף. החלטות אילו כדאי לדיין עם רוםא/ת המשפחה המטפל/ת

מנהלי פורום נפרולוגיה