קצף בשתן 10 מ"ג חלבון בשתן כללי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/02/2024 | 21:29 | מאת: Eli

שלום דוקטור יש לי שתן עם קצף משהו כמו חודש -חודשיים אולי יותר ולא שמתי לב עשיתי בדיקת שתן כללית לפני חודש וקצת שבה יצא לי חלבון 10 מ"ג וspecific gravity 1.029 כל השאר היה תקין לאחר מכן הרופאת משפחה נתנה לי לעשות בדיקת יחס אלבומין קריאטנין שהיא אמרה לי שהיא תקינה MICROALBUMIN/CREAT 3 mg/g CREATININE- U SAMPLE 464 mg/dL MICROALBUMIN-U SAMP 11.7 mg/L PROTEIN- U SAMPLE 14.07 mg/dL PROTEIN/CREAT RATIO 30.31 mg/g לפני שבוע עשיתי עוד בדיקה שבה יצא לי שוב 10 מ"ג חלבון בשתן ויצא לי Specific gravity 1.031 מציין שהבדיקות נעשו בשתן ראשון של הבוקר השאלה שלי מה מכאן איזה עוד בירור אני צריך לעשות אני מבין שזה נחשב בטווח תקין 10 מ"ג אבל עדיין יש אני ברוב הפעמים רואה קצף \בועות בשתן שלא נעלמות אחר חצי דקה דקה

22/02/2024 | 21:39 | מאת: Eli

שכחתי לציין שאני סובל מדלקת ערמונית כרונית לא חיידקית\כאבי אגן כרוניים משהו כמו שנה וחצי באותו זמן עשיתי אולטראסאונד כליות ודרכי שתן והכל נמצא תקין בנוסף נטלתי תוסף תזונה דקל ננסי משהו כמו חודש וחצי ביחד עם תוסף תזונה קוורציטין 1 מ"ג ביום מיד אחרי הבדיקה הראשונה הפסקתי עם תוספי התזונה האם יכול להיות שנגרם איזשהו נזק לכליות מהתוספי תזונה האלה ואם כן איך מטפלים ואם מטפלים?

23/02/2024 | 14:09 | מאת: Eli

מציין גם שאני בן 31 creatinine בדם 1.11 GFR ממה שבדקתי במחשבון 91

הבדיקות תקינות השתן בבדיקת סטיק מרוכז וזה תקין לבדיקת שתן ראשון של בוקר. הקצף לא נובע מהפרשת חלבון מוגבר בשתן. אולי עקב עוצמת הזרם. אין בעיה נפרולוגית.

18/03/2024 | 23:38 | מאת: Eli

תודה על התשובה דוקטור העניין המוזר הוא שגם בזרם שתן חלש אני רואה בועות/קצף האם אני צריך להמשיך לברר או שהבדיקות שעשיתי מספיקות?

מנהלי פורום נפרולוגיה