בדיקת שתן כללית שאלות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/02/2024 | 14:10 | מאת: רינה

שלום רב, עקב כאב במותניים ביצעתי בדיקת שתן ולהלן הערכים: GLUCOSE - NEGATIVE KETONES-NEGATIVE PROTEIN- NEGATIVE BLOOD-NEGATIVE LEUKOCYTES- NEGATIVE NITRITE- NEGATIVE - נוכחות חומצה אסקורבית PH- 7.5 UROBILNEGEN- NORMAL BILIRUBIN - NEGATIVE נוכחות חומצה אסקורבית לפני חודש ביצעתי בדיקת שתן ואז ערך ה-PH היה 6 וגם אז אותם ממצאים לגבי נוכחות חומצה אסקורבית. מה המשמעות? האם נדרשות בדיקות נוספות. לא בוצעה תרבית שתן. תודה

סטיק השתן שלך תקין. נוכחות של ויטמין c יכולה לגרום לסטיק לא לזהות כדוריות דם אדומות בשתן. pH בשתן מאפשר הבנה של מחלות מסוימות וחשוב בטיפול במחלת אבנים לפי הרכבן.

21/02/2024 | 09:32 | מאת: רינה

תודה ד"ר סוטנדורף, שאלה נוספת- האם PH 7.5 ונוכחות חומצה סקורבית מעידים על בעיה כלשהי בכליות? אולטרסאונד בטן שלל המצאות של אבנים. תודה

21/02/2024 | 09:33 | מאת: רינה

שאלה נוספת, מה הסיבה להמצאות חוזרת של חומצה סקורבית? האם נדרש מעקב או בדיקות נוספות?

מדובר בויטמין c. אולי את נוטלת תוספים או אוכלת הרבה פירות הדר. אין צורך בבדיקות מעקב.

מנהלי פורום נפרולוגיה