ערכי יוריה וקרטנין גבוהים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/02/2024 | 15:42 | מאת: מונא

שלום בעלי עבר ניתוח החלפת מחלף ירך לפני שבועיים. היו לו ערכי יוריה תקינים לפני האשפוז ובמהלך האשפוז . בחמישי ביצעו ספירת דם שגרתית לאחר בניתוח ומצאו יוריה 63 ( לפני שבוע היה 31.7) קרטנין 1.37 ( לפני שבוע היה 0.9) שאלתי, ממה נובעת העליה הפתאומית של הערכים, האם זה מסוכן, מה עושים, והאם בכלל זה קשור לניתוח? תודה

אם שוחרר עם ערכי בדיקות תקינים, שנותרו תקינים גם שבוע לאחר הניתוח, וההחמרה התרחשה שבועיים אחרי כנראה לא קשור לניתוח. ראשית מומלץ לחזור על הבדיקה לראות מגמה ולאשש אותה. כמובן שאין לי אפשרות לדעת מה הסיבה. אולי לוקח משכחי כאבים שפוגעים בכליות (כמו אדויל, ארקוקסיה). מומלץ לגשת לרופא/ת מטפלים להמשך הערכה וטיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה