תפקודי כליה וגרדיאנס לסוכרת

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/02/2024 | 11:34 | מאת: לילך

שלום, בת 60 לוקחת שנה גרדיאאנס850\12.5 קריאטנין בדם 1.04 . לפני 4 חודשים היה0.74 , גי אף אר 58 צריך להיות מעל 60. לפני 4 חודשים גי אף אר היה 88. מה הסיבה לשינוי בתפקודי כליה תודה

ראשית כדאי לחזור על הבדיקה לראות מגמה ולאשש את הבדיקה. גארדיאנס יכול לגרום לעליית קראטינין חדה, ביחוד בשבועות הראשונים לשימוש אבל אם את לוקחת כבר שנה זו לא הסיבה. אם זו אינה תנודתיות חולפת רק רופא/ה שמכיר/ה אותך, לאחר שי/תעבור על התיק ובדיקות משלימות להערכה י/תכל להעריך את הסיבה

מנהלי פורום נפרולוגיה