המצאות אבן בגודל 0.5 ס"מ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/02/2024 | 11:11 | מאת: רינה

שלום וברכה! עקב כאבים במותן ימין, גבן תחתון, בטן תחתונה ,ובטן עליונה. כמו כן אני מאובחנת בדלקת כרונית של שלפוחית השתן, שלפוחית כאובה על כל ההשלחות שבה. לאור זאת ביצעתי בדיקת CT פרוטוקול אבנים. להלן ממצאים: כליה ימנית: כליה בגודל תקין עם פרנכימה שמורה. ציסטות , הגדולה מהן בקוטר כ 2 ס"מ. אבן בכליה בגודל כ 0.5 ס"מ. אין עדות להידרונפרוזיס. לא נצפו אבנים לאורך השופכן עד לכניסתו לשלפוחחת השתן. ממצאי לוואי: גוש היפודנסי באדרנל שמאלי בקוטר עד 0.7 ס"מ. שאלותיי הם: 1. האם אבן בכליה גורמת לכאבים חזקים חוזרים ונשנים בירך רגל ימין ובמפשעה הגורמים על קושי בהליכה וגורמים לצליעה????? 2. האם הממצא הלוואי המתואר הינו מסוכן????? בברכה מרובה, רינה

פחות סביר לדעתי שאבן לא חוסמת תגרום לכאב כה משמעותי שיוביל לצליעה. בדרכ בפענוח סיטי כותבים למה מתאים ולאם לא ברור איזו בדיקה משלימה לעשןת.

מנהלי פורום נפרולוגיה