רנין דיירקט עדיין גבוה למרות צנתור עורק כלייה ע"ר RAS

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/02/2024 | 13:38 | מאת: איתן

היי, אתן מכירות את הסיפור שלי מפניות קודמות בפורום, ובכל זאת: ברקע: בן 53, משקל תקין ללא מחלות רקע, י.ל.ד התגלה לראשונה לפני 8 חודשים, ולאחר בדיקות רבות התגלה RAS עורק כלייה ימנית בלבד, ככל הנראה, ע"ר טרשת עורקים שהתפתחה לה. לפני הצנתור סבלתי מי.ל.ד כאמור, והנה לאחריו, לאחר ירידה של ל.ד לשבועיים לרמות של 115/75, שאף שכנעו אותי להפסיק עם כדור ללחץ דם לחודש, כיום, שלושה חודשים אחרי, וכאילו כל הסיפור חזר. ל.ד שוב עלה לרמות של 150/90, כאבי ראש כמעט 24/7 חזרו. כמובן, שחזרתי ליטול דופלקס ול.ד שוב מאוזן יחסית 125/80. לקראת הבקורת בבי"ח בצעתי בדיקות דם לרנין ולצערי לא כולם תקינות! renin direct יצא 83.8 (המקסימום 46.1). לשם השוואה, לפני הצנתור הגיע ל 303.9! הייתה לי היצירות מאד קשה של העורק! Aldosterone Upright יצא עכשיו 8.5 שזה בטווח ומעולה, שכן לפני הצנתור היה 52.8. יחס אלדוסטרון/רנין לפני הצנתור 0.2 והיום 0.1, ותקני אותי אם אני טועה, היה ונשאר תקין. אציין לסיום שקריאטנין לפני צנתור 1.43 ואחרי 1.11, כאשר המקסימום 1.3. ומדד הסינון eGFR עלה מ 55 ל 75. שאלותיי: 1. האם בהכרח הרנין דיירקט הגבוה עדיין מנבא סתימה/היצירות חוזרת של עורק הכלייה, והפעם של הסטנט עצמו, או שסביר יותר שלוקח לכלייה זמן רב כדי שהמדדים יתאזנו, והעובדה שהרנין דיירקט ירד מהשיא זה כבר טוב? ואזכיר, כי הצנתור היה לפני כשלושה חודשים. 2. עכשיו שחזרתי ליטול דופלקס, ואני גם שומר יחסית על תזונה ללא מלח (אשלגן כן), האם ייתכן שכל העליה נובעת מחוסר איסון במלחים, ודיאטה או תזונה תפתור את הבעיה? 3. האם יכול להיות שכאבי הראש מהם סובל קשורים בעקיפין למרות שעכשיו שחזרתי ליטול גופלקס הל.ד מאוזן? מתנצל על המגיחה הארוכה...ואודה לך מקרב לב על תשובותייך. איתן

1.דופלקס מעלה רנין. 2. יכול להיות 3.אם אין לחץ דם אקססיבי כנראה שלכאב הראש הסבר אחר. מומלץ לא לקחת nsaids כגון אדויל לטיפול בכאב. מעלה לחץ דם ועשוי לגרום לפגיעה בכליות.

15/02/2024 | 21:52 | מאת: איתן

תודה רבה הילה היקרה...תשובה קצרה ומרגיעה...נקווה שהכאב ראש לא סימן לדימום מוחי מנוגדי הקרישה וייעלם כלעומת שבא...תודה רבה לך:-)

מנהלי פורום נפרולוגיה