לאחר ריסוק אבן תקועה בשופכן עדיין כאבים וירידה בתפקוד הכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/02/2024 | 22:01 | מאת: אנונימי

ד"ר שלום, היה לי אבן בכליה בגודל 6 מ"מ שירדה לשופכן ונתקעה שם עברתי ניתוח לריסוק לפני חודש וחצי אך עדיין יש לי כאבים הולכים וחוזרים באיזור שהאבן הייתה, עברתי בדיקת CT + מיפוי כליות, תוצאת CT: הכליה הימנית בגודל ובמנח תקין, נצפתה הרחבה הידרונפורטית בדרגה בינונית של המערכת המאספת כולל גביעים, אגן השופכן והכליה לכל אורכו, ללא ממצא רדיואפקי חוסם בתוכו. תוצאת בדיקת מיפוי DTPA: פרפוזיה שמורה בשתי הכליות, בשלב הריכוז: שתי הכליות תקינות בגודלן, שתי הכליות מרכזות בצורה הומגנית את החומר, בחישוב תפקוד כלייתי יחסי: נמצא שהכליה שמאלית תורמת 56% מסך כל התפקוד הכלייתי לעומת 44% בכליה הימנית, החישוב בוצע בדקה השלישית לאחר ההזרקה. בשלב הניקוז: ללא עדות להפרעה משמעותית. אודה לחוות דעתך.

בדיקת CT יכולה לפספס אבנים שהן רדיו-לוצנטיות (בניגוד לרדיואופקיות) כמו אבני חומצה אורית. המיפוי הראה ירידה קטנה בלבד בתיפקוד הכליה הימנית (הגבול המותר הוא 45% ולא פחות מזה), אך אם הבנתי נכון בוצע לך מיפוי דינמי ובוא לא נמצאה הפרעה חסימתית. מציעה לך לפנות בדחיפות ליעוץ אורולוג מנתח שמכיר אותך ויחליט מה עוד צריך לעשות

מנהלי פורום נפרולוגיה