שאלה דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/02/2024 | 18:47 | מאת: ליה

שלום נוכח העובדה שבמשך המון זמן הלויקוציטים שלי בשתן היו בערך 75 והייתה תרבית שתן חיובית לאי קולי, נתנו לי צפוויט פורטה אותו סיימתי ליטול לפני שבוע. אציין שכמעט לא היו לי תסמינים בכלל אבל בגלל רצון להכנס להריון העדפתי לטפל. שמתי לב שמאז שסיימתי את האנטיביוטיקה התסמינים ממש החמירו ולכן עשיתי היום בדיקה נוספת בה יצאו לויקטציטים מאוד גבוהים (500) ובפעם הראשונה בחיי גם יצא לי nitrit חיובי. אני בטוחה שהאנטיביוטיקה היא האחראית להחמרה הן בסימפטומים והן בבדיקות בגלל שהיה לי דלקת המון זמן לפני ולא היו לי סימפטומים והערכים היו יחסית תקינים ומעולם לא היה לי nitrit חיובי. מדוע האנטיביוטיקה גרמה לי להחמרה? מה יכולה להיות הסיבה ומה עליי לעשות? אודה לפירוט החיידק היה אי קולי

יכול להיות שהצפוויט לא היתה האנטיביוטיקה המתאימה לטפל ב E coli, ובינתיים החיידק התרבה והתסמינים החמירו. צריך לבדוק מהי הרגישות האנטיביוטית של החיידק ולטפל בהתאם

05/02/2024 | 20:33 | מאת: ליה

הרופאה אמרה לי שברשימה של הרגישויות יש תרופות מהמשפחה של צפטוויט פורטה ולכן רשמה לי אותה. אני לא ראיתי בדוח את התרופה הזו, לא בשם המסחרי שלה ולא בשום שם אחר. אבל כן היו אנטיביוטיקה אחרת מהמשפחה. יכול להיות שבגלל שהיא רשמה לי את הצפוויט פורטה בכל זאת אז החיידק התרבה?

מנהלי פורום נפרולוגיה