בירור לחץ דם , מדידות אקראיות בבית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/02/2024 | 19:11 | מאת: עומרי

היי, אני בן 32, בריא, עשיתי בדיקות לחץ דם אקראיות ואני חושש שהן טיפה גבוהות. אתמול מדדתי והתוצאות היו : 132/82 והיום מדדתי : 133/68 ואחרי כמה דקות : 128/69 בערך אשמח לדעת אם אני צריך להיות במעקב תודה רבה

אילו מעט מדי מדידות, ונראה כי לא בוצעו לפי ההמלצות למדידה ביתית. מומלץ לבצע מעקב שבוע ימים , בוקר וערב ועם הרישום להגיע לרופא/ת המשפחה. המדידה מתבצע לאחר לפחות 5 דקות ישיבה, הגב והיד נתמכות, רגלים מונחות זו לצד זו על הריצפה. לא זזים ולא מדברים תוך כדי. כל מדידה כוללת בתוכה 3 מדידות. מהראשונה מתעלמים ורושמים ממוצע או את 2 המדידות העוקבות.

מנהלי פורום נפרולוגיה