תוצאה מוזרה בב. דם לתיפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/02/2024 | 22:20 | מאת: אנונימית

שלום רב אני אחרי הפלה. עשו לי היום בדיקות דם כלליות בבית חולים. דברים שמעולם לא ראיתי. אחת מהן ckd epi בגוגל ראיתי שזה בודק תפקודי כליה. לפי הטווח שראיתי באינטרנט מה שיצא לי נמוך מהטווח - יצא לי 108 והטווח הוא מינימום 120. אני ממש מודאגת. האם יתכן שבגלל ההריון תיפקודי הכליות נפלו ואחכ ישתפרו? או שזה אומר שמתישהו הכליות שלי יקרסו? ומה אפשר לעשות כדי לשמור עליהן? אני שותה המון. בין 1.5 ל3 ליטר ליום.האם זה מעייף והורס את הכליות? תודה רבה

ראשית 108 זה תקין. מרבית קופות החולים מדווחות על התוצאה כ eGFR. ממליצה לעבור על רופא/ת המשפחה על ערכי העבר ולהשוות.

מנהלי פורום נפרולוגיה