יתר לחץ דם בגיל המבוגר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/01/2024 | 13:23 | מאת: צבי א

אני בן 83.5 לאחרונה מדדתי לחץ דם בבית 149/85 ובמרפאה בקופ ח 154/85. קראתי את המאמר יתר לחץ דם בגיל המבוגר ובסיומו מדובר על לחץ דם פחות מ 160 השאלה: האם עלי להתחיל בטיפול תרופתי כדי להוריד את לחץ הדם מתחת ל 140?

ההגדרות משתנות במהלך השנים וכיום כן נהוג לטפל בלחץ דם מעל 150 סיסטולי גם מעל גיל 80. אבל ההחלטה מערבת שיקולים רבים כגון מחלות רקע, המצב הכללי, תרופות נוספות, חשש מנפילות וכו. כדאי להצע עוד מספר מדידות ביתיות במהלך שבוע, לנהל רישום ולהביא אותו לרופא המטפל לקבלת החלטה

מנהלי פורום נפרולוגיה