דם בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/01/2024 | 17:58 | מאת: אורח

שלום, אמי בת 61, חולת cll. מזה 4 שנים שיש לה דם בבדיקות שתן. בבדיקה האחרונה התוצאה הייתה 60 (יש בדיקות שיש יותר ופחות). היא עשתה ct אגן ובטן לפני 10 חודשים ואלו התוצאות: כליות: בגודל, צורה ומיקום תקינים. צביעה תקינה של שתי הכליות. ציסטות קטנות בכליות. קיימת הפרשה תקינה ושווה משני הצדדים לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. שלפוחית - וכניסת השופכנים תקינה. בדיקות דם: קריאטינין ואוריאה תקינים (קריאטינין אף נמוך מהנורמה). בדיקת שתן: הכל תקין למעט דם בבדיקה. מה זה יכול להיות? האם ניתן לשלול משהו מסוכן חלילה?

נוכחות דם בשתן בגיל זה, בודאי אם יש רקע של עישון, ואם טופלה בעבר בתרופות שמעלות את הסיכון לגידולים בדרכי השתן, מחייב ראשית יעוץ אורולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה