תוצאת בדיקת PH - 8.4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/01/2024 | 20:42 | מאת: הכל דבש

שלום רב, אני בן 64 ותוצאת בדיקת ה-PH היא 8.5 אני אוכל מזון מגוון שלא יכול להיקרא דיאטת עתירת ירקות ומוצרי חלב, ואינני סובל מהקאות בכלל. לא נמצאו ערכים חריגים נוספים. בשנת 2020 התוצאה הייתה 6.4 ובשנת 2018 -6. האם יש לבקש לחזור על הבדיקה, או לבקש בדיקות אחרות לבירור מקיף יותר?

הכוונה כמובן ל pH השתן, הוא יכול להיות גבוה בהתאם לתזונה, במצבים של חיידקים מסוימים בדרכי השתן או במצבים הקשורים במאזן חומצה בסיס בגוף. ברוב המקרים זה תקין. אפשר לעשות הערכה של הדיאטה, תרבית שתן או לבדוק את מצב החומציות בדם, כתלות בתסמינים הנלווים, אבל לפני כל הבירור הזה יותר סביר פשוט לחזור על הבדיקה

מנהלי פורום נפרולוגיה