שאלה בנוגע לשתיית מים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/01/2024 | 16:58 | מאת: roy

הי, הרופאה הביאה לי UROCIT K כי היו לי אבנים, אבל היא לא אמרה כלום על שתיית מים, אני צריך לשתות יותר מים במהלך היום? אם כן אז כמה? כי אם אני לא אשתה יותר בכוונה אז אני מסתדר עם פחות מליטר ביום, זה ניראה לי קצת לא?

ההמלצה לצריכת נוזלים למניעת הישנות של אבני כליה עומדת על 2.5 ליטר לפחות (מים, קפה, תה) . זאת על מנת לייצר שתן בנפח של 2 ליטר ליממה (לכל הפחות). על כך - ממליץ לך להגביר את כמות הנוזלים היומית כך שתגיע להמלצה הנ"ל.

מנהלי פורום נפרולוגיה