שאלה לגבי גודל כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/01/2024 | 11:31 | מאת: ליה

שלום. אני בת 32. סובלת ממחלה אוטואימונית שיכולה לפגוע בכליות וסבלתי במשך תקופה ארוכה מדלקת בדרכי השתן. עשיתי אולטראסונד בטן וצוין בפענוח "הכליות בגודל עד כ8.5 ס"מ". אם אני מבינה נכון - הכליות קצת קטנות ביחס לגילי האם זה נכון? מה יכול לגרום לזה?

אם את קטנת גוף זה יכול להיות עוד תקין. בנוסף ההערכה באולטרסאונד היא תלויית מבצע. אם אין ממצאים אחרים התומכים באי ספיקת כליות כמו עליית קראטינין, נוכחות חלבון או ממצאים אחרים בשתן זה בוודאי לא אבחנתי

12/01/2024 | 21:39 | מאת: ליה

בטעות הגבתי בשאלה מעליי במקום בשאלה כאן. שאלה נוספת - לפני כמה שנים עשיתי אולטראסונדים אחרים והיה כתוב בצילומים עצמם (לא בפענוח) בתחתית הצילום 13 סנטימטר (לפעמים גם 11, 12) ובאמצע הצילום d= 8.12 (לפעמים גם קצת יותר). בפענוח עצמו לא ציינו אז מה גודל הכליות היו. אשמח לדעת - לפי התיאור של הפירוט בצילומים האלה מהעבר - מה גודל הכליות היה? האם גם אז הן היו קטנות כמו עכשיו? מה בעצם המשמעות של המספרים בתחתית הצילום והמספרים אחרי האות d? אני פשוט רוצה להשוות בין הבדיקות הקודמות לנוכחית כדי להבין אם הגודל תמיד היה קטן.

12/01/2024 | 21:48 | מאת: המשך שאלה

אגב אני חייבת לציין שבחלק מדפי הצילומים האלה היה כתוב בצילומי הכליות רק "11" למטה וכו ולא היה מצוין "d" או מספר כמו 8 וכו.. אני פשוט מנסה להתחקות האם גם אז היה לי גליות בגודל כמו היום

מנהלי פורום נפרולוגיה