ביצעתי אולטרסאונד וCT חזה.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/01/2024 | 23:59 | מאת: אלכסנדר

שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכולה להיות רגועה בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו'? תודה רבה

07/01/2024 | 00:00 | מאת: אלכסנדר

Doctors - לוגו דף הבית נפרולוגיה (33) פורום נפרולוגיה פורום נפרולוגיה תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. קרא עוד 5018 הודעות 4898 תשובות מומחה כניסת מנהלים מנהלי פורום נפרולוגיה שאלה חדשה חיפוש בפורום חיפוש מתקדם ביצעתי אולטרסאונד וCT חזה. (לת) 06/01/2024 | 23:59 | מאת: אלכסנדר שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכולה להיות רגועה בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

07/01/2024 | 00:02 | מאת: אלכסנדר

שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכולה להיות רגועה בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

07/01/2024 | 00:07 | מאת: אלכסנדר

שלום. לא הייתי בטוח ששאלתי נשלחה לכן שלחתי מספר פעמיים. תודה ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכול להיות רגוע בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

אם לא בוצע בפרוטוקול המתאים ובטח אם לא ניתן חומר ניגוד למיטב ידיעתי אי-אפשר להסתמך על התוצאה

מנהלי פורום נפרולוגיה