Jardiance Duo בטיחות התרופה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/01/2024 | 12:33 | מאת: אביגיל

שלום בת 73 עם יתר לח"ד וסכרת. לפני תקופה שונה הטיפול במקום מטפורמין פעמיים ביום לJardiance Duo 12.5/1000 פעם ביום. בתחילת השימוש הקריאטנין עלה בצורה משמעותית, אך לאחר 2-3 חודשים ירד, אך לא לגמרי לערך שהיה לפני. לפני היה 1.4, כעת (לאחר הירידה מתחילת הטיפול) זה 1.5. כמובן שכל זה גם מתבטא בערכי GFR שירדו. האם היה מצופה שתהיה ירידה לערכים שהיו לפני או שהתרופה הזו יכולה להעלות קריאטנין גם באופן קבוע? האם העליה הקלה הזו מלמדת על החמרה או שזה משהו אחר? בכל מקרה יש ייתרון לשימוש בתרופה הזו אף שהיא העלתה את הקריאטנין ל 1.5? אציין שבדיקת שתן כללי תקין, יחס אלבומין קריאטנין בדם תקין. תודה

עליה מ 1.4 ל 1.5 היא בהחלט הגיונית. היתרון בתרופה הוא שכשלוקחים אותה לאורך זמן היא עוזרת לשמור על התפקוד הכלייתי, ולכן בהסתכלות ארוכת טווח העליה הראשונית בקראטינין היא זניחה. כמובן שיש לעקוב. לתרופה יש גם יתרונות נוספים, והיא חשובה לבריאות הלב וכן להפחתת תמותה.

מנהלי פורום נפרולוגיה