ממצאים חריגים באולטרסרונד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/01/2024 | 09:54 | מאת: אורן

שלום, בת 39, הופנתי לבדיקת אולטרסאונד כליות ושתן מכיוון שהתלוננתי על כאבים באגן שמאל שמקרינים לגב. הממצאים שיצאו: כליה ימנית: ציסטות קרטיקליות עד 1.4 ס"מ והודגם הידרונפרוזיס קל כל שאר הדברים תקינים. ובכליה שמאל: גם הודגם הידרונפרוזיס קל ושאר הדברים תקינים. כיס שתן: מילוי חלקי, דפנות מעובים ולא הודגמו סעיפים. מה זה אומר? לאיזה רופא אני אמורה לפנות?

הידרונפרוזיס מעיד על ניקוז לא תקין של השתן מהכליות. הידרונפרוזיס קל יכול להיות חסר משמעות לחלוטין ולנבוע משלפוחית מלאה למשל, אבל גם יכול להעיד על הפרעות בהתרוקנות. במקביל ממצא של עיבוי שלפוחית שיכול לנבוע מדלקת כרונית, יש לפנות לאורולןג להמשך בירור הממצאים.

מנהלי פורום נפרולוגיה