תרופות והשפעה על הכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/01/2024 | 23:34 | מאת: רחל

שלום נוגדי דלקת לא סטרואידליות NSAIDs האם פוגעים בכליות באופן זמני או גם באופן קבוע ובלתי הפיך? עם קריאטנין של 1.5 איזה תרופות לטיפול ולכאב ניתן לקחת במקרה של דלקת בגיד או במפרק? והאם משחה על בסיס NSAIDs גם בעייתית?

התרופות יכולות לגרום לפגיעה זמנית או קבועה. אין לדעת. לאור אי ספיקת כליות כרונית כלייתית מומלץ לא לקחת. משחה גם נספגת דרך העור. אם שמים קצת ולא על שטח נרחב יתכן וחסר משמעות. אחרת מומלץ להימנע. כטיפול נוגד כאב ניתן לקחת אכמול, אופטלגין עד 2 גרם ליום. ניתן לברר עם האורטופד אם יש אפשרות להזרקה מקומית לתוך המפרק של סטאואידים.

מנהלי פורום נפרולוגיה