תפקודי כליה וקריאטינין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/12/2023 | 22:46 | מאת: שגיא

שלום, בן 55, גובה 178, משקל 99 ק"ג. בעל מסת שריר מעל הממוצע, (עושה אימוני כח עצימים). בבדיקות אחרונות הערכים היו - קריאטינין בדם -1.31 urea בדם - 42 קריאטינין באיסוף שתן-2400 citraturine באיסוף שתן- 1188 uric acid-urine באיסוף שתן- 831 אין חלבון בשתן. gfr של 70. שאלתי היא האם העובדה שאני עוסק באימוני כח ובעל מסת שריר מעל ה"סטנדרט" והעובדה שצורך חלבון כנראה במידה קצת גבוהה (לפחות 100-120 גרם ליום) יכולה להשפיע על הקריאטינין בדם (ובשתן) ולגרום עקב כך להערכה נמוכה מדי של ה gfr ؟

אתה צודק. במצבים של בניית שריר כפי שאתה מתאר ערך הקראטינין גבוה מהתקין, ולכן נותן ערך נמוך כוזב של ה gfr. במצבים אלה מבצעים איסוף שתן לחישוב cct. כמובן שצריך לוודא שבדיקות השתן תקינות ללא עדות להפרשת חלבון או פתולוגיה אחרת

25/12/2023 | 20:02 | מאת: שגיא

תודה על התשובה.אם אפשר שאלת המשך- מהו איסוף שתן לחישוב cct ואיזה פתולוגיות אחרות בבדיקת שתן, מלבד חלבון בשתן רלוונטיות לתפקודי הכליות? כלומר למה לשים לב במיוחד בבדיקת השתן ? תודה רבה

מדובר באיסוף שתן ל 24 שעות בו על פי נפח השתן, הקראטינין באיסוף והקראטינים בבדיקת דם שמתבצעת במקביל אפשר לחשב את פינוי הקראטינין, שמעיד על התפקוד הכלייתי. פרט להפרשת חלבון יש לשים לב גם להופעת תאי דם אדומים בשתן

מנהלי פורום נפרולוגיה