אשמח לסדר בבקשה תודה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/11/2023 | 13:22 | מאת: בועז

תודה על המענה! חשוב לי לציין שביצעתי את בדיקת הCT חוזרת לאחר שביצעתי כבר CT אחד שהוא היה CT בטן עליונה ותחתונה ושם נמצא הנגע בכליה. הCT שבצעתי כעת הוא התמקד בכליה והוא בוצע בפרוטוקול כליתי. הבטן והאגן נסרקו בפרוטוקול כליתי. הכליות נסרקו בשלבים העורקי, הנפרוגרפי, והאורוגרפי. הסיבה לביצוע הבדיקה - אפיון נגע בקוטב התחתון של הכליה. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות ומפרישות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. שופכים תקינים. שלפוחית השתן במילוי חלקי. אברי האגן ללא ממצא חד. הכבד תקין בגודל ובמרקם. לא הודגם תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס המרה ללא ממצא פתולוגי. טחול תקין בגודל ובמרקם. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. לבלבל תקין במרקמו ובמבנהו. לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אאורטה בטנית אינה מורחבת. פתולי המעי לא מורחבים. לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או באגן. מבנה גרמי - ללא הרס גרמי. לסיכום: נגע קורטיקלי מזערי בקוטב התחתון של כליה שמאלית באספקט לטרלי בגודל כ-6 מ"מ בעל צפיפות היפודיסנית בכל הסריקות ללא האדרה ברורה וייתכן נגע ציסטי זעיר. כבד שומני. נשאלת השאלה למה הכוונה בתשובה *הנגע הכלייתי הקטן (כנראה ציסטה קטנה) יזדקק לבדיקת מעקב עוד מספר חודשים ולפי הממצאים יעוץ אורולוג?" 1. אני אצטרך לעשות עוד CT? 2. לא כדאי לראות אורולוג כעת לאחר שביצעתי CT חוזר בפרוטוקול כלייתי? 3. האם לא בטוח שמדובר בציסטה? ביצעתי CT בפרוטוקול כלייתי, זה לא אמור לתת אינדיקציה רחבה לממצא בכליה? תודה רבה.

מדובר בנגע קטן שאינו נראה חשוד אלא שפיר, ולכן רק דורש מעקב. המעקב יכול להיות גם עם אולטרסאונד במידה ומצליחים להדגים אותו. בכל מקרה האורולוגים הם שמבצעים מעקב אחר נגעים בכליות ולא נפרולוגים

מנהלי פורום נפרולוגיה