תוצאות בדיקת שתן ותרבית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2023 | 19:23 | מאת: רותי

שלום מבוגרת שטופלה באנטיביוטיקה בגלל חשד לדלקת בדרכי השתן (בדיקת שתן הראתה סימנים של דלקת, וגם תרבית יצאה חיובית, אך תסמינים לא ברורים). שבועיים לאחר סיום הטיפול בוצע בדיקת שתן + תרבית. בדיקת שתן הממצא היחיד החריג זה: LEUCOCYTES UR. 25 LEUK./UL + (בבדיקה קודמת היה 500) תרבית שתן יצאה שלילית. 1. מה המשמעות של לויקוציטים 25+? מה הסיבה שיש בכל זאת? והאם יכול להיות שזה תקין ונורמלי? 2. תוצאות התרבית התקבלו יום למחרת ביצוע הבדיקה, איך יכול להיות שתוך יום יש תשובה שלילית? לא מחכים כמה ימים לראות אם יש צמיחה? תודה

חריגה קלה מהנורמה לא מצביעה בהכרח על מחלה או צורך בטיפול. אפילו 500 לוקוציטים בנוכחות תרבית חיובית ובהעדר תסמינים אינם הטוויה לטיפול במרבית המקרים. בנוגע למשך הזמן שהודגרה התרבית זו שאלה למעבדה.

מנהלי פורום נפרולוגיה