תפקודי כליה תקינים, אוקסלט וקריאטינין נמוכים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2023 | 18:25 | מאת: אמאשל3

שלום, לאחרונה עברתי כמה התקפים של אבנים בכליות, לפני חודשיים הוצאה אבן אחת מהאורתר, והכליות ללא אבנים. בכליה השניה ידוע משנים על ציסטה גודל 4 ס"מ. תפקודי כליות תקינים, קלציום 10.4 בדם מזה שנים וגבוה גם באיסוף שתן- כנראה בעיה גנטית., ל.ד. 130/80 מזה שנים. אבל: באיסוף שתן: קריאטינין 0.6 , 0.4 בבדיקות בשנתיים אחרונות. אוקסלאט מתחת לנורמה מזה שנתיים (קודם לא נבדק). ציטרט- עוד אין תשובה. ח. אורית בדם 6.5-6.7 מזה שנים, בשתן עוד אין תשובה. מה קורה לכליות שלי?

אלא אם את/ה ללא מסת שריר, קטוע/ת גפה, או מאד קשיש/ה סביר להניח שאיסוף השתן אינו שלם זאת אומרת לא 24 שעות אלא איסוף חלקי. אם למרות איסוף לא שלם יש היפרקלציאוריה מומלץ לשלוח גם נתרן בשתן ובדיקת PTH בדם.

26/11/2023 | 09:33 | מאת: אמאשל3

לא סובלת מאף אחד מהנ"ל, חמסה (-:. האיסוף שלם מאד- לגמרי 24 שעות. נתרן בשתן תקין ו- PTH תקין. מה מחשיד בכך שהאיסוף לא מלא? אגב, יומיים קודם הלכתי הרבה וייתכן והייתי קצת מיובשת

מנהלי פורום נפרולוגיה