תוצאות בדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2023 | 10:02 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בתאריך 03.09.23 אושפזתי בבי"ח למשך שמונה ימים עקב דלקת חריפה בדרכי השתן קנדידה קלברטה וטופלתי באנטיביוטיקה דרך הוריד ושוחררתי לאשפוז ביתי להמשך טיפול אנטיביוטי דרך הוריד למשך שבעה ימים. בתאריך 18.09.23 עברתי ניתוח ציסטוסקופיה ןלקיחת ביופסיה מכיס השתן ובדיקת חסימה מכיס השתן. לאור המקרים הנ''ל ולקראת הביקורת התבקשתי לבצי מיפוי כליות דינמי MAG3 עם התערבות תרופתית אך לצערי הרב לא ניתן לבצע עקב המצב הביטחוני. אתמול ביצעתי בדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן, להלן הממצאים: כליה ימנית - בדיאמטר של 9.6 ס"מ, פרנכימה שמורה, גודש בגביעים ובאגן עם הרחבה מינימלית של השופכן במוצאו ורושם לאבן זעירה בגביע התחתון. כליה שמאלית - בדיאמטר של 10.5 ס"מ, פרנכימה שמורה, גודש מינימלי באגן הכליה, ללא הרחבה של השופכן, וללא אבנים. כיס השתן - בקיבולת רגילה, ללא אבנים וללא עיבובי דופן. אין לראות הרחבה או אבן בפיית השופכן הימני. נצפו סילוני שתן מהפיות. יש לציין שאני נתקפת מכאבים חזקים חוזרים ונשנים במותן ימין. אני חווה כמו דקירות סכין!!!! אני כאובה מאוד וחסרת אונים!!!! הרופא האורולוג המטפל טוען שזה מצב שתמיד היה שזה לא משהו חדש!!!! אני בחיים לא סבלתי מבעיות בכליות ולא ידוע לי שזה מצב שהיה!!!! אני מאוד מודאגת מהמצב הבריאותי שבו אני נמצאת!!!!! ד"ר בבקשה שאלותיי הם: 1. האם גודש בגביעים ובאגן מראה על הידרונפרוזיס הרחבה של מערכת מאספת??? 2. מה אומרת הרחבה מינימלית של השופכן במוצאו ???? 3. האם קיימת חסימה ב UPJ??? 4. מה הדרכי טיפול החסימה מסוג זה???? 5. האם קיימת הצטברות של שתן באגן הכליה???? בתקווה לימים שקטים ובטוחים יותר, אמן!!!! בברכה מרובה, רינה

מומלץ לחזור על הדמיה. או אולטרסאונד עם שלפוחית ריקה, או סיטי פרוטוקול אבנים להוכיח שאין בעיה חסימתית. שאר השאלות תלויות בממצאי ההדמיה החוזרת ןהחלטת האורולוג שהוא הרופא להתיעץ איתו.

23/11/2023 | 17:17 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, ההפך אני לא שתיתי לפני הבדיקה. שלישית, אני ביצעתי בדיקת CT פרוטוקול אבנים בזן שאושפזתי בבי"ח עקב דלקת חריפה בדרכי השתן פטריית קנדידה קלברטה. רביעית, גם בסיטי הראה כליה נפוחה וסימני דלקת בכליה. בתקווה לימים שקטים ובטוחים יותר, אמן!!! בברכה מרובה, רינה

מנהלי פורום נפרולוגיה