השוואה בדיקת אס כליות בפרק זמן קצר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2023 | 09:06 | מאת: מלי

Us ראשון בסוף אוגוסט 2023 כליה ימנית נמצאת במקום אנטומי באורך כ- 10ס"מ. פרנכימה שמורה ללא הידרונפרוזיס אבנים או גושים סולידיים. כליה שמאלית: נמצאת במקום אנטומי באורך כ-9.6 ס"מ. פרנכימה שמורה ללא הידרונפרוזיס אבנים או גושים סולידיים. הודגם ממצא ציסטי בגודל כ-0.5 1.3ס"מ. עם גבול מסולסל- ציסטה? חלק מהגביע? שלפוחית השתן בקיבולת טובה דפנות חלקות לאחר התרוקנות לא נצפתה שארית. U.s שני באמצע נובמבר 2023 השוואה ל US קודם מ 30/08/2023 כליה ימנית: נמצאת במקום אנטומי, באורך כ- 11 ס"מ. פרנכימה שמורה, ללא הידרונפרוזיס או גושים סולידיים, גרגירים לא חוסמים בגביעים. כליה שמאלית: נמצאת במקום אנטומי, באורך כ- 10.5 ס"מ. פרנכימה שמורה, מוקד סיד זעיר בפרנכימה ממצא ציסטי 10X5 מ"מ. ידוע, לא גדל. ללא הידרונפרוזיס או גושים סולידיים, גרגירים בודדים לא חוסמים. שלפוחית השתן בקיבולת טובה, דפנות חלקות ללא שארית שתן. השאלה שלי מה המשמעות של שינוי פרק זמן קצר בין שני ההדמיות תודה מראש

אולטרסאונד היא בדיקה שתלויה מאד במבצע. אז אני מניחה שהשוני נובע משונות זו

מנהלי פורום נפרולוגיה