על אבנים בכליות ביחד אם לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/11/2023 | 00:00 | מאת: מרדכי איבגי

שלום אני שואל לגבי כדור אלקסולב שהרופא המליצה לי בגלל חוסר במשו אבל אני גם סובל מחץ דם ואני חושש שזה לא יפגע וגם הרופא רוצה שאני יקח 6 כדורי אלקסולב ביום השמח לתשובה תודה רבה

סביר שיש חוסר בציטראט בשתן. זהו חומר שמונע התגבשות של אבנים, ולכן במקרה של חוסר נותנים אותו כתוסף. ספציפית אלקסולב מכיל אמנם פוטסיום ציטראט אל גם סודיום ציטראט ולכן יכול להשפיע על צריכת הנתרן (ואולי מעט על לחץ הדם) אם ניתן במינונים גבוהים. ישנם תכשירים אחרים שמכילים פוטסיום ציטראט כגון אורוציט-קיי או קייציטק.

22/11/2023 | 22:58 | מאת: מרדכי

תודה על רבה רציתי לשואל על כדור טבעי שמכיל את החומר שחסר ומה את אומרת על כדור טבעי תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה