שאלה לגבי מינוני ושילובי תרופות מותרים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/11/2023 | 06:08 | מאת: איתן

שלום רב, התכתבנו בעבר... אני 3 שבועות אחרי צנתור כלייה בגלל עורק מוצר קשה וסטנט גרפט של חברת bantly עם תרופה, שב"ה עבר בהצלחה, ו-ל.ד ומדדי כלייה מתחילים להתאזן. מניח שזה לוקח חודש לפחות עד שרואים תוצאות איזון סופי. גובה 186, משקל 78 קג. חוסר ב G6PD. כדי לשמור על התוצאות ולמנוע סתימה של הסטנט, אני נדרש ליטול אספירין 100 מג+ פלאויקס 75 מג לשנה לפחות...וגם סטטין סטטור 20 מג, במטרה להוריד את הכולסטרול הרע מתחת ל 55 (כיום 90), ולהעלות את הטוב שנמוך אצלי (כיום 40). סטטור התחלתי ליטול רק היום בערב. בנוסף, נוטל לפני השינה את התוספים הבאים: קופלקס ויטמין בי, כולל בתוכו בי3, בי12, חומצה פולית ועוד, אלה, בגלל שאבדתי דם בצנתור וההמוגלובין דלי ירד מתחת לתחום התחתון וגם הכדוריות האדומות. בנוסף, נוטל גם ויטמין די וגם מגנזיום עם אשלגן טשוקל להוסיף q10. שאלותיי החשובות בגלל דעות חלוקות: 1. ככל ואין לי כיב או חומציות יתר או צרבות, מה הנחיצות של האומפרדקס למניעה של כיב שיכול לגרום לדימום ספונטני במערכת העיכול? באשפוז נתנו לי את התרופה אומפרדקס ביחד עם המדללים, אך הפרופ שמטפל בי אמר שאני יכול להורידה מהטעם שציינתי, ואני כמובן אשמח להוריד כדור אחד מרשימת הרעלים הכימיים שאנע מכניס לגוף ומעמיס על הכבד והכליות. 2. סטטין פוגע בייצור הטבעי בגוף של q10, שמגן על השרירים, ולכאורה יכול לנטרל את תופעות הלוואי של כאבי שרירים מהסטטין. מאידך, קראתי שאסור בשיחוב עם קומדין, ולפי חברת סולגאר גם אסור עם פלאויקס, שכן יש ב q10 גם מרכיב של מדלל דם, והרי אני כבר נוטל מדללי דם. לפיכך, השאלה, האם יש לי ממה לחשוש או שמומלץ להמתין עם ה q10 ורק אם יחלו לי כאבי שרירים אז ורק אז ליטול אותו? 3. אני נוטל כאמור תוספים, ולגבי בי3, מינון של 250 אחוז מהצריכה היומית, אני יודע שיש לו יכולת להוריד כולסטרול רע ולהעלות את הטוב, אך לא יודע בכמה אחוזים ותוך כמה זמן עד שבגוף אפשר לראות את השינויים בבדיקת דם. שאלתי בעניין זה, האם בגלל שילוב של בי3 אני יכול לרדת לחצי כדור סטטור של 10 מ"ג בלבד, או ש ירידה במינון לא בהכרח תשפיע על הפחתה בתופעות לוואי אפשריות של הסטטין, ומנגד תפגע ביעילותו שיכולה חהגיע עד 60 אחוז בהפחתת הכולסטרול הרע לאורך זמן? 4. עם כל התרופות והתוספים האלה, האם יש מגבלה לשתות כוס יין אדום יבש אחד לפני השינה? אודה על קצת סדר, איתן

השאלות ששאלת חשובות אבל אין כל קשר בינן לבין תחום הנפרולוגיה. ממליצה לגשת לרופא המטפל או לחילופין להתייעץ עם רוקח קליני לגבי תופעות לוואי של התרופות והאינטראקציה ביניהן

מנהלי פורום נפרולוגיה