החלפה מאנלדקס לאמלודיפין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/11/2023 | 14:36 | מאת: גלעד

שלום רב, אמי לאחר אירוע מוחי. חלק מהבדיקות שערכנו לאחר האירוע ביצענו הולטר לחץ דם ונמצא כי היו לה קפיצות לערכים גבוהים במהלך היממה. רופא המשפחה רשם לה כמרשם קבוע אנלדקס 2.5 מג שזה מינון מינימום בעצם. נפרולוגית אמרה שאם כבר התחילה לקחת את הכדור אז עדיף להמשיך כדי למנוע את הקפיצות למרות שלא קריטי בעיניה. העניין הוא שהאירוע המוחי, בערבות חסימה באחד מעורקי הצוואר, פגע בזיכרון שלה. להבנתי ייתכן שלאמלודיפין יש ערך רפואי, לפי מחקרים אחרונים, בהקשר זה. לכן, והיות שממיחא היא נוטלת תרופה לייצוב לחץ הדם, אם אין שיקולים שמונעים זאת, היינו מעוניינים לעבור לאמלודיפין. רופא המשפחה עצמו רשם אנלדקס כי זאת התרופה הכי מוכרת, הכי זמינה ועם מעט תופעות לוואי. אנו מעוניינים לברר אפשרות לעבור לאמלודיפין. איך ניתן להחליף?

ניתן לנהל שיחה פתוחה עם רופא המשפחה. הפורום לא יכול לסייע כמובן

מנהלי פורום נפרולוגיה