חלבון בשתן וקריאטינין בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/11/2023 | 20:34 | מאת: מאיר

שלום רב, בן 39 בריא בדר"כ. לח"ד תקין, ללא בצקות. בבדיקה אחרונה CREATININE SERUM 1.4 ALBUMIN/CREATINE RATIO-U 693 (בירידה מ 877 לפני חודשיים) CREAT.CLEAR. 65 MICROALBUMIN/24H 911 PROTEIN U/24HR 1155 FREE KAPPA SERUM 26 FREE LAMBDA SERUM 39 כל השאר, כולל כולסטרול וגלוקוז, תקין. ב-US כליה ימנית באורך כ10.4 ­ ס"מ ,פרנכימה בעובי שמורה ,מעט אקוגנית . כליה שמאלית -באורך כ9.3 ­ ס"מ .פרנכימה בעובי שמורה ,מעת אקוגנית האם בוודאות יש נזק לכליה? האם זהו נזק הפיך? במעקב אצל נפרולוג אבל התור הבא רק באפריל. רשם לי ENALADEX בכמות קטנה. האם קריטי ליטול מיד? והאם זו תרופה לכל החיים? תודה רבה

יש לך פגיעה כלייתית (ככל הנראה כרונית) עם ירידה בתיפקוד הכלייתי, נוכחות משמעותית של חלבון בשתן. התרופה מטרתה בין היתר להפחית את הלחץ ביחידה המסננת של הכליה (מה שיסייע בהפחתת הפרוטאינוריה), ובכך לסייע לעכב את התקדמות המחלה הכלייתית.

21/11/2023 | 15:00 | מאת: מאיר

תודה רבה

מנהלי פורום נפרולוגיה