ציפרודקס באי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2023 | 15:55 | מאת: ברכה

שלום 1. מה הסיבה להגבלה באנטיביוטיקה כשיש אי ספיקת כליות? כי זה יכול להזיק לכליות או מסיבה אחרת? 2. דלקת בדרכי השתן למבוגרת (ללא תסמינים ברורים, אך תרבית חיובית ולוקוציטים בשתן) עם תפקוד כלייתי ירוד, קריאטנין 1.5.-1.6. נפרולוג אמר על אף שלא היו תסמינים ברורים לקחת ציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום למשל עשרה ימים. האם זה טיפול מקובל? מינון גבוה למצב כלייתי כזה? 3. האם טיפול אנטיביוטי כזה יכול להעלות רמת קריאטנין (זמני או קבוע)? תודה

הגבלת תרופות באי ספיקת כליות נובעת לעיתים מחשש לפגיעה בתפקוד הכלייתי על ידי תרופות מסוימות ולעיתים דורשת התאמת מינון של תרופות משום שהן מתפנות על ידי הכליות ובאי ספיקת כליות רמתן עשויה לעלות ולגרום לתופעות לוואי קשות. ספציפית לגבי ציפרו - התרופה דורשת התאמת מינון, ב gfr נמוך מ 30 לוקחים רק 500 מג ליום. לכן חשוב לחשב את ה gfr בהתאם לגיל, מין וערכי קראטינין. ציפרודקס יכול להעלות קראטינין לעיתים אך במרבית המקרים זה הפיך וירד עם סיום השימוש בתרופה. זו אנטיביוטיקה יעילה שאנו משתמשים בה לעיתים קרובות במטופלים עם אי ספיקת כליות

18/11/2023 | 18:15 | מאת: ברכה

שלום תודה על המענה הרופאה כתבה שאם מתחת ל - 30 אז נותנים 500 ליום. אם בזמן שהרופא נתן את הטיפול בציפרודקס 500 מ"ג פעמיים ביום, ה- GFR היה 34, האם ב-GFR כזה כן אפשר לתת לכתחילה 500 מ"ג פעמיים ביום? ובמידה והתרופה במינון הגבוה העלתה קצת את הקריאטנין, תוך כמה זמן אמורים לראות את הירידה? בדיקת דם לאחר שבועיים הראתה עליה קלה, מ -1.5 ל- 1.6. האם יכול להיות שזה בגלל האנטיביוטיקה או שזו עליה שא"א ללמוד ממנה משהו לשום כיוון? והאם שבועיים זה מספיק זמן לראות את הירידה או שיכול להיות שזה לוקח יותר זמן עד שזה יורד? תודה

זה אמור לרדת תוך שבועיים. נראה שהמינון ההתחלתי היה מוצדק.

מנהלי פורום נפרולוגיה