נטילת תוסף קריאטין כחלק משגרת אימונים בחדר הכושר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2023 | 13:59 | מאת: דן

היי, אני מעוניין להתחיל ליטול תוסף קריאטין ואשמח לשמוע דעה מקצועית בנושא. אני גבר בן 24, בריא, ספורטאי מקצועי לשעבר ומתאמן בחדר כושר בתדירות גבוהה בהווה ומנהל שגרת תזונה עתירת חלבון. ביצעתי בדיקות דם בשבוע שעבר והתוצאות הראו שהurea שלי קצת מעל הרף העליון (62 כאשר הטווח הוא 19-49) והקריאטנין שלי תקין (1.23 כאשר הטווח הוא 0.7-1.3). ממה שקראתי הבנתי שזה נחשב לתוסף בטוח ושלפי מחקרים הוא אינו פוגע בכליות. האם לדעתך יש לי סיבה להימנע מנטילת התוסף או שאני יכול להתחיל ליטול אותו בחופשיות (בהתאם להוראות המומלצות כמובן)?

היי דן, תוסף קראטין נחשב בטוח לשימוש. שימוש בו יכול להעלות במעט את רמת הקראטנין בדם, אך עליה זו אינה מעידה על פגיעה בכליות. בכל מקרה , לאור נטיה לרמות אוריאה מוגברות בדם, הייתי ממליץ לך להקפיד על שתיה מספקת.

מנהלי פורום נפרולוגיה