אולטרסאונד כליות- הרחבת אגן כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/11/2023 | 12:56 | מאת: אילנה

שלום, יש לי כליה ימנית לא מפותחת ולא מתפקדת (מולד) בגודל של כ 4 ס״מ באולטרסאונד שבוצע לצורכי מעקב נאמר כי בכליה השמאלית התקינה ישנה הרחבת אגן כליה כ 0.9 ס״מ- האם זה תקין? בנוסף- האם הכליה הלא מתפקדת יכולה לגרום נזק כלשהו בגוף?

מדובר בהרחבה שיכולה להיות חסרת משמעות, אבל כדאי לגשת עם הבדיקה לאורולוג להערכה. חשוב להבין האם יש זיהומים חוזרים, מהם תפקודי הכליה ועד כמה הממצא שונה מממצאים בעבר. הכליה הקטנה והלא מתפקדת לרוב לא גורמת לנזק.

מנהלי פורום נפרולוגיה