אשמח להסבר בבקשה, תודה רבה!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/11/2023 | 22:26 | מאת: אורנה

שלום דוקטור, לאחר ct סה״כ תקין אך יש משהו יחיד שלא הצלחתי להבין ואשמח מאוד להסבר בבקשה. "אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה." האם מדובר במשהו מסוכן? קשרית היפודמסית משמאל יכול לה תאים לאדונמה - למה מתכוונים בעצם ? איך זה בא לידי ביטוי מבחינה גופנית ובריאותית? אשמח לסדר מודה לך מאוד.

אדנומה הוא גידול שפיר של הכליה. כשהוא מאובחן במקרה בסיטי בטן שנעשה מסיבה אחרת הוא מכונה אינסידנטלומה. הגידול השפיר הזה לפעמים מפריש הורמונים ופעמים רבות דווקא לא מפריש. נהוג לבצע ברור אנדוקריני לברר את הנושא. יש לפנות לרופא מטפל.

מנהלי פורום נפרולוגיה